Család

Babakelengye ötödjére is!

Így négy héttel a terhességem vége felé ocsúdtam fel, hogy ennek a drága gyermeknek még semmi babakelengyét nem szereztem be. Kicsit el is kezdtem pánikolni, hogy: Húha… Most nagyon össze kell szednem magam! Átgondolnom mire is lesz valóban szükségünk és mi az, amink van. Az igazsághoz hozzátartozik, a négy gyerkőcünk alatt szépen leharcolódtak a babaholmik és a babakocsi is, így szinte előről kellett kezdeni a beszerzést. No meg különben is, az ötödik gyermeknek is járnak szép és új dolgok :) .

Hirtelen előjöttek az első babavárás emlékei. Ott mennyivel másként volt minden… Körülbelül a hatodik hónap végére teljesen kész volt a babaszoba, ruhácskákkal, ágyneművel, pelenkával, játékokkal, cumikkal, hordozó kendővel. Sőt, a babakocsi is meg volt már. Akkor annak úgy kellett történnie, véleményem szerint ezen szinte minden első gyermekes átesik. Majd a soron következő testvér születésével lazulnak a mamik és már csak olyan dolgokat vesznek meg, amiről hiszik, hogy valóban szükségük lesz rá. Így tehát célirányosan elmentem a kedvenc bababoltomba – Mamas & Papas, ahol tudtam, hogy mindent egy helyen be tudok szerezni, hisz ott az összes termék az én ízlésvilágomnak megfelelő. Gondolok itt a visszafogott szép színekre, minőségi anyagokra, egyszóval, éreztem, hogy nem fogok csalódni.

Nos, azt kell mondjam, hogy teljesen elolvadtam a sok babaruha láttán. Hatalmába kerített az érzés, miszerint olyan jó nekünk, hogy megint babázhatunk, azt hiszem teljesen beburkolóztam ebbe a rózsaszín köd érzésébe. Az jutott eszembe, hogy megmutatom nektek is, milyen szépségekre és cukiságokra bukkantam, amit azonnal haza kellett hoznom.

Az első szerelem ezek a kisruhák voltak: bodyk, rugdalózók és természetesen ez a csinos hangyás szerelés is azonnal belopta magát a szívembe.

 

Kiságyunk az van, igaz nem a legjobb állapotban, ellenben Isti ígérete szerint, mire Zsadány megszületik szépen rendbe fogja hozni. Én azért titkon szurkolok, ki ne fusson az időből ;) . Ami mellett viszont nem mehettem el, ez a mózeskosár. Számomra az álom kategória a maga egyszerűségével, visszafogottságával és szépségével egyaránt.

No, és természetesen az elmaradhatatlan pihe puha játékok. Zsanka elmondhatatlanul aranyosan fogadta a játszószőnyeget :) . Majd egy órán keresztül játszott vele, ennek talán ő örült a legjobban. Egyelőre! :)

 

Én sokat használok pihenőszéket akár főzés, teregetés vagy a nagyokkal való társasjátékozás közben. Ennek kimondottan örültem, mert nehezen találni olyat, ami nincs tele mindenféle kütyüvel, csicsával és erős színekkel.

 

Végül, de nem utolsó sorban erre a cicás törölközőre, ami kapucnis csuda helyes, egy szép natúr színű hálózsákra és egy szoptatós párnára esett még a választásunk.

Hihetetlen, hogy rutinos szülőként, az ötödik gyermekünket várva, még mindig hatalmas lelkesedéssel és örömmel éljük át az ilyen típusú készülődést. Jövő héten egy utolsó körben beszerezzük a babakocsit és egy pár apróságot, amik még hiányoznak. Eztán hátradőlhetek és marad az édes várakozás…

2 hozzászólás

  1. Dóri

    Szia Kriszta! Én is kisfiút várok, és nagyon kevés helyen találok ilyen szép letisztult holmikat. Segítesz nekem, hol találtad ezeket a gyönyörűségeket?

  2. Anita

    Imádom ezt a sárga színt 😍 Szürkével párosítva meg egyszerűen tökéletes 👌🏻
    Szeretem az ízlésedet, a színválasztásaid is tükrözik a nálatok lévő rendet, tisztaságot, harmóniát 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.