Élet & stílus

DIY Adventi kalendárium

Bár engem még nem kerített hatalmába a karácsonyi láz, nem is szoktam novemberben adventi hangulatba öltöztetni a házunkat. Szeretem megélni az őszt, minden szépségével együtt, az adventi hangulatot meg a maga idejében. Karácsonyfát december 24-re díszítünk (nagy titokban), nem hamarabb, nálunk ezek a hagyományok megmaradtak. Persze nagyon bírom a már most csilli-villi karácsonyi dekorációkat nézegetni az instán. Tök jók vagytok, meghozzátok a hangulatot :). Nekem még egy kis erőgyűjtésre van szükségem, mielőtt megkezdődik a nagy hajrá.

Ennek ellenére szeretném nektek megmutatni, hogy milyen lesz az idei adventi naptárunk. Éveken keresztül mindenféle finomságot rejtő zsákocskák vagy kincseket rejtő dobozok voltak, amik számlálták a napokat. Idén mesés kalendáriumunk lesz, szó szerint mesékből fog állni :). Ehhez nem kell mást tenni, mint keresni 24 darab kedves téli történetet. Így minden nap az édesség helyett egy mese hangulata fogja családunkat közelebb vinni a szentestéhez. A mesék választásánál, arra figyelek, hogy december 6-án Szt Miklósról szóló történet kerüljön a kalendáriumba, az ünnep közeledtével a téli történeteket egyre inkább a karácsonyi fogja felváltani.

Tehát, miután a meséket kinyomtattam fehér papírlapra, feltekerem őket és átkötöm arany színű, vékony fonallal. Ezután arany kartonpapírból 10×15 centiméteres téglalapokat vágok, majd 24 darab hengert készítek belőlük ragasztó segítségével. Ezekbe a hengerekbe belecsúsztatom a meséket és egyenként felakasztom őket egy ágra, amit a falhoz fogok rögzíteni.

A botot zöld ágakkal díszítem és pár arany csillagot szánok rá /ezeket még sajnos nem szereztem be:)/. Nagyon egyszerű ennek a naptárnak az elkészítése, ám mégis olyan varázslatos hangulatot áraszt. Egyik évben  már “hoztak az angyalok” :) hasonló kalendáriumot, akkor borítékok lógtak és téli versecskék voltak benne. Amikor kifogyok az ötletekből az ünnepi készülődést illetően, Pinteresten mindig találok valami szépséget, amit átformálok olyanná, ami hozzánk legjobban illik. Egy hasonlóan lógantyús alapötletet is ott láttam pár éve, amit azóta is szívesen használok apróbb változtatásokkal.

Hozzávalók:

-olló

-arany karton

-aranyfonál

-ragasztó

-24 mese kinyomtatva

-1 bot

-zöld ágacskák

 

Hangulatos készülődést kívánok mindannyiótoknak!

 

 

4 hozzászólás

 1. Ancsi

  Kedves Kriszti!

  Ez egy szuper ötlet! Esetleg azt megosztanád velem/velünk, hogy mik pontosan az általad választott mesék?
  Ancsi

 2. Kinga

  Kedves Kriszta! Nagyon megtetszett az ötleted. Szívesen vennék tippeket, hogy Te milyen történetéket választottal, a várakozás időszakára! 🤗

 3. Kinga

  Kedves Kriszta! Igazán megtetszett az ötleted. Nagyon ötletes és hangulatos. Igazi ajándék egy egy kedves mese a várakozás idejére. Szivesen fogadnám az általad választott meséket, hangolódás képpen. :)

 4. Pingback: Karácsony egy waldorfos nagycsaládban — Dekorella

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.