Család

Hordozás kontra babakocsizás

Többen írtatok nekem üzenetet azzal kapcsolatban, hogy mi mellett teszem le a voksomat: babakocsizást vagy hordozást részesítem előnyben? Ha egyet kellene választanom, magam sem tudom, melyik ujjamat harapnám meg… Nagyon meglepődök azon, amikor édesanyák ölre mennek ebben a kérdésben. Miért is kellene választani? Véleményem szerint igenis mindkettő nagyon jó szolgálatot tud tenni egy baba érkezésekor. Én biztosan nem tudnék meglenni egyik vagy másik nélkül. Természetesen vannak olyan édesanyák, akik csak a kendőzést tudják elképzelni maguknak, de akadnak olyanok is, akik inkább babakocsival tologatják a picikéjüket. Szerintem a legfontosabb, hogy hallgassunk az ösztöneinkre, nekünk és a babánknak mi esik jól. Arról szívesen lebeszélnék mindenkit, hogy erővel próbálja meggyőzni anyatársát, miszerint a “másik oldal” mennyivel jobb. Fogadjuk el egymás döntését, mindig tartsuk szem előtt, hogy nem vagyunk és nem gondolkodunk egyformán.

Ezek után azt tudom nektek elmesélni, hogy mi mikor melyiket használjuk egy adott helyzetben.

14 év alatt elég szép kendő gyűjteményem tornyosult fel :), van rugalmas, karikás és szövött kendőnk. Én szeretem mindegyik minőséget, Isti viszont a rugalmasra esküszik. Otthon sokat hurcizunk, főként az első hónapokban (na meg azután is). Szerintem nagyon fontos az anya-baba egység kialakulásában a folyamatos testközelség. 9 hónapig a testemben hordoztam, minden pillanatban a szívverésemet hallotta… Születése után is ugyanerre van szüksége a gyermekemnek, testközelségemre, szívverésemre,  illatomra, ringatásomra, ölelésemre, bizalmamra.

Gyakorlati szempontból is nagyon hasznos, hisz felszabadul mindkét kezünk, így el tudjuk végezni a házimunkát, kertészkedhetünk, horgolhatunk vagy játszhatunk a nagyobb tesókkal. Mi túrázások, kirándulások alkalmával is általában hordozunk, sőt egy jól megválasztott kötési móddal szopizni is tud a babánk séta közben. Ami nálunk mindig nagy kérdés volt, hogy télen mit adjunk a picire, hogyan védjük meg a hidegtől. Erre tök jó megoldást nyújtanak a hurcis kabátok, hisz nem kell a babácskára sok-sok réteg ruhát húzni és biztosak lehetünk benne, hogy jó melegben lesz. Ezekből a kabátokból nagyon sokfélét láttam az elmúlt időben.

Nekem Liliputi 4 in 1 Mama Kabátom van, amit imádok. Azt sajnálom, hogy most találkozhattam csak vele, mert eddig is nagyon jó szolgálatot tett volna. Hordható pocakosan, elől-hátul hordozáshoz és női kabátként is. Vízlepergető, szélálló és légátersztő a külseje, belülről micropolár béléssel melegít. Nagyon jó minőségű, szép, sok-sok évig hordható. Amiért különösen kedves számomra, hogy magyar termék :).

 

Emlékszem, hogy a legeső babakocsink mennyire más volt, mint a mostani hiperszuper járgányok :). Alig fért a csomagtartónkba (itt azért van :) némi túlzás) és konkrétan balra húzott. Mindez mit sem számított, mert olyan büszkén toltuk elsőgyerekes szülőként, hogy ihaj!

 

Ellenben a mostani újhullámos kocsik nagyon szépek és igen praktikusak. Az ötödik gyerkőcünknél Mamas&Papas XT2-re esett a választás. Szívesen altatom Zsadányt a szabad levegőn és erre a mózeskosár része -amit egy mozdulattal rá tudunk pattintani a fém vázra- nagyon jó célt szolgál. A babakocsit inkább kint a kertben vagy városi sétákhoz szoktuk használni, esetleg ha ebédelni, a lovardába, vásárolni, nagyszülőkhöz megyünk. Zsombor és Zselyke is szívesen tologatja kisöccsét az utcánkban, aminek a végére Zsanka biztosan tele pakolja a bevásárló részét mindenféle terménnyel, virággal és botokkal. Imádom benne, hogy az autósülést egy adapter segítségével szintén rá lehet tenni a vázra. Ezt a funkciót szoktuk a legtöbbször használni, mivel utazás közben biztosan elalszik Zsadi a hordozójában. Könnyen összecsukható, az ülése mindkét irányból feltehető. Azt hiszem most sikerült számunkra a legjobban passzoló babakocsit kiválasztanunk.

Tehát azt mondom, hogy igyekszem a hordozásnak és a babakocsizásnak is egyaránt a praktikus részét kihasználni és a lehető legjobbat kihozni hasznosan egy adott helyzetből. Ti melyiket használjátok szívesebben?

2 hozzászólás

  1. Zsuzsa

    Csak babakocsi. Hordozás közben én úgy érzem, mintha megfulladnék, mintha vmi ágyon nyomán a tüdőm meg a gyomrom.

  2. Antal Monika

    szeretnék értesítést kapni,ha új írás jelenik meg😊

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.