Élet & stílus

Kis karácsony, nagy karácsony…

Nagyon szeretem azt a változást, amin az adventi időszakban megy keresztül az otthonunk. Teljesen más minőségében pompázik, mint az év többi részében. Ilyenkor azok a dísztárgyak kerülnek elő, amelyek egész éveben egy doboz mélyén várják a karácsonyt megelőző heteket.

Mi is szoktunk karácsonyi dekorációkat készíteni, többnyire természetes anyagokat használunk. Az első héten az egyik nagy kedvencünkkel szoktuk kezdeni a készülődést:  fa korongokat pirográffal díszítünk. Ehhez egy vastagabb ágat vékony szeletekre kell fűrészelni, amire mintákat égetünk.

Következő héten porcelán gyurmából karácsonyfadíszeket formázunk, amire csipkét vagy levélmintát nyomunk. A harmadik héten mézeskalács házikót sütünk, amit sokáig nagy becsben tartunk.

Ezeket az elkészült díszeket december 23-án egy nagy kosárba tesszük és kíváncsian várjuk, hogy másnap viszontlátjuk-e őket a karácsonyfánkon :).

Úgy érzem ahhoz, hogy a gyerekek igazán elvarázsolódjanak a karácsonyi hangulatban, olyan díszeket is be kell csempésznem az otthonunkba, amit nem együtt készítünk. Amelyeket a karácsonyi angyalok hoznak el nekünk szeretetük jeléül :). Ezeket általában vásárokban vagy nagyobb üzletekben szoktam beszerezni nagy titokban. Idén a Kikában találtam olyan karácsonyi díszeket, amiket nem tudtam ott hagyni, annyira a családunkhoz illenek :).

Ez a szarvas csudaszép, visszafogott, de mégis mérhetetlenül elegáns. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fognak hozzá szólni a gyerekek.

Személyes kedvencem a fa angyal és a fenyőfa. Ezeknek igazán örülök, mert amellett, hogy gyönyörűek, ráadásként természetes anyagból készültek.

Idén nem csak szalma- és vesszőgömb lesz a fenyőfánkon, hanem igazi üveggömbök is díszíteni fogják. Rengeteg színű, méretű és formájú üvegdísszel találkoztam a Kikában, én természetesen a fehér színűbe szerettem bele. Ezt a tiszta színt nem tudom megunni, az egyik nagy liblingem :). Szerintem végtelenül gyönyörűek, alig várom, hogy a karácsonyfánkra kerüljenek.

Ezt a blog bejegyzést a KIKA Magyarország támogatta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.