Család

Nincs új a nap alatt

Ezúttal azt az észrevételt gondoltam megosztani Veletek, hogy mostanában annyira gyönyörű, kimondottan jó alakú kismamák jönnek velem szemben az utcán, a piacon, az újságokban, az internet világában. Biztosan ez a közösségi oldalak egyik nagy csapdája is, de kezdtem igen nekikeseredni, hogy nekem miért nem sikerül soha nádszálvékony kismamának lennem.

Ez az ötödik várandósságom és már most látom, hogy az a jól megérdemelt 20 kilogramm ismét szépen fel fog rám kúszni. Irigy vagyok, naná hogy irigy!  Azokra a mamikra, akik az utolsó időkben is a legjobb formájukban tündökölnek, a szülés után, pedig olyan bomba alakjuk van, ami talán nekem sose volt :) . Persze ez az “irigy vagyok” nem az utálom őket és “fujjogok rájuk” kategória! Sokkal inkább csodálattal nézem ezeket az anyukákat és szeretném megtudni a titkukat, miként csinálják mindezt ennyire flottul.
Az is lehet, hogy nem kínoz mindenkit egész napi kívánósság és rágcsálási kényszer, tudatosan figyelnek az étrendjükre, mozognak esetleg tornáznak az utolsó pillanatig vagy simán csak a genetika válassza ki a szerencsés versenyzőket. Nem tudom… Az bizonyos, hogy nem tárhatom szét a két kezemet, miért történik velem mindez ötödjére is, hisz mindent megteszek a szép kerekded :) formámért.

 

Azért azt lehet rólam tudni, hogy próbálok a családom elé egészséges ételeket tenni, nem vagyunk vegánok vagy paleok, nem követünk elhivatottan semmilyen reform táplálkozási étrendet, de kimondottan figyelek a tiszta alapanyagokra, a bio élelmiszereket előnyben részesítem a konyhámban.
No, ez az én táplálkozásommal kapcsolatban egészen addig működik, míg meg nem csinálom az újabb két csíkos :) terhességi tesztet… Mindezek után eltelik pár hét (az émelygős időszak) és olyan szénhidrát éhség jön rám, hogy azt megzabolázni nem igen lehet. Csokit ennék csokival, fagyival, hamburgerrel, tésztákkal és társaikkal. Szépen hangzik, hogy ennék… eszem is! – az őszinteség kedvéért így a valós- Tehát nincs bennem értetlenkedés a plussz 20 kilóval kapcsolatban nem érkezik váratlan vendégként, megteszem érte a magamét.
Ami különösen érdekes számomra, hogy ebben az állapotomban rá se tudok nézni a salátákra, teljes kiörlésű esetleg nyers, könnyű finomságora, pedig ezeket az étkeket veszem magamhoz legszívesebben a mindennapokban. Nem csúszik ilyenkor a tiszta víz, kell, hogy íze legyen, legjobb, ha édes… őrület az egész! Hihetetlen mennyire megfordul a testem a világa körül és minden olyat megkövetel, amit máskülönben nem szokott. Valószínű az akaraterőmet egy kicsit tréningezni kellett volna, akkor lehetne másképp is, de úgy érzem már egy ideje elfogadtam az elfogadhatatlant.

 

Azt is tudom, hogy a kisbabánk születése után jön majd a nagy feloldozás és szépen visszaáll minden az eredeti felállásba. A hosszú szoptatással, edzésekkel és tiszta táplálkozással általában egy év alatt szépen leolvadnak rólam ezek a kéretlen kilók, amiért szerencsésnek mondhatom magam! Egy év…. húú igen hosszú idő, testvérek között is 12 hónap, addig éljenek a lepedő nagyságú ruhák, leplek amik ápolnak és eltakarnak :) !

7 hozzászólás

 1. Kata

  szia! lesz olyan poszt, hogyan szerkeszted a képeidet ilyen szép stílusúra? (letisztult, világos) köszi!

  • Szentjobbi Kriszta

   Szia Kata! Holnap éppen erről fogok egy posztot feltenni ;)
   Szép napot, Kriszta

 2. Timi

  Igen, a képeidért én is odavagyok! Csodálatosak!

  • Szentjobbi Kriszta

   Kedves Timi!

   Holnap a képeimről olvashatsz egy posztot ;)

   Legyen szép napod, Kriszta

 3. Zsuzsi

  Kedves Kriszta, a titok nálam a terhességi cukor volt. 1 kg-ot híztam terhesség alatt. A babám egészsége miatt olyan szigorúan tartottam magam a “diétához”, hogy még egy szem cseresznyét is meggondoltam.. Soha olyan jól nem éreztem magam, mint akkor😀

  • Szentjobbi Kriszta

   Szia Zsuzsi!

   Aztaaaa 1 kg-ot???? Hihetetlen! Woow, nagyszerű vagy, hogy ilyen ügyesen tartottad a diétát! :)

 4. Kata

  1 kg-t hízni nagyon egészségtelen terhesség alatt, szerintem kb. 10 kg az ideális, persze ha valaki jelentős túlsúllyal kezd akkor reális lehet 1 kg hízás is. Én szülés után 2 nappal már lapos hassal rohangáltam, de senki ne csinálja utánam, 58 kg-rol indultam, szülés előtt 57 kg voltam, szülés után 47, végighánytam a terhességet, szörnyű állapotba kerültem a végére, szerencsére egészséges a kislányom. 20 kg hízás nagyon is jó, majd később leadod, így a baba és te is minden tápanyagot megkapsz, nem érdemes a kilókkal foglalkozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.