Család

Piknik a hatalmas homokszobrok között

Két hete 2 napot a lányaink anyukámnál aludtak, olyan fura volt itthon 4 pasival lenni :). Eltűntek a fésűk, a csatok, babák és a körömlakkok. Viszont dőzsöltünk fakardokban, autókban és focilabdákban. Ilyenkor érezhető igazán, hogy mennyire más fiús és lányos anyukának lenni a mindennapokban.

Arra gondoltam, valami jó kis programmal lepem meg őket olyannal, ami nagyot durran. Amire szívesen fognak visszaemlékezni. Sok mindent kinéztem a netről, de valahogy egyik sem csigázott fel annyira, hogy letegyem mellette a voksomat. Pláne, egy 1 éves, egy 8 éves és egy 15 éves fiúnak is tetszeni kellett volna egyszerre. A nagy agyalás közepette megszólalt bennem a nyugisabb, visszafogottabb énem, aki a kevesebb néha több elvét vallja. Miért szeretném őket elkápráztatni kaland- esetleg trambulin parkkal, amikor így is egyik program éri a másikat ezen a nyáron? Sőt éppen ezt a túlpörgött időszakot szeretném egy kicsit megregulázni mostanában.

Kiegyeztem magammal, piknikezni fogunk a faluban és nem csinálunk mást, mint beszélgetünk egymásra jól odafigyelve. Elmeséljük, miként telt eddig a nyarunk, kinek mi volt a legjobb pillanata. Mivel Tinnyén éppen egy homokszobor kiállítás látható szép környezetben, ezért erre a helyszínre esett a választásunk. Igaz elfogult vagyok a helyszínt illetően, mert egy jóbarátunk, Monostori Ferenc készítette ezeket a remekműveket. No, azért mégsem mindennapos, hogy Ady Endre és az 1848-as szabadságharc hősei “körében” falatozgathatunk. Tetszett a srácoknak az ötlet, így buzgón pakoltam a kosaramba egy fehér terítőt, süteményt, szendvicseket, innivalót és fagylaltot.

Nanáhogy, az Alpro vegán fagyija fogyott el először, azzal az indokkal, nehogy megolvadjon :). Még szerencse, a vaníliás ízűt otthon hagytam a lányoknak, így csak a mogyorós-csokisat tudták bepuszilni egy ültő helyükben. Zsadinak a szendvicsek mellett tuti lecsúszott egy kevéske homok is, bármennyire figyeltem, de ez legyen a legnagyobb problémánk ezzel a nappal :).

Utólag visszagondolva nem is alakulhatott volna jobban ez a délutánunk. Együtt voltunk, sokat nevettünk, jól kibeszéltük magunkat, titkokat osztottak meg velem és igazi érdembeli időt szántunk egymásra. Tán ez a legfontosabb, amit adhatunk a gyerekeinknek, nem pedig csilli villi, ultramenő programokat. Bár Jolly Jokerként jól tud jönni… Néha! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.