Élet & stílus

Popsikrém, babafürdető… Miként válasszak?

Amikor kisbabánk születik, igyekszünk számára mindig a legjobb minőségű termékeket megadni. Válogatunk, mérlegelünk, ám mindez nem egyszerű feladat. Sokszor nem vagyunk képben egy-egy fürdető vagy popsikrém összetevőivel. Amennyiben időt fordítunk rá és elolvassuk, mit tartalmaz, akkor is megesik, hogy nem tudjuk értelmezni az ott látottakat. Vannak olyan összetevők, amiket érdemes minden esetben elkerülni és olyanok is, amiket szerencsés ha találunk benne.

Emlékszem, első gyerkőcünket vártuk, amikor számunkra igazán kezdett fontossá válni a környezettudatosság, az ételeink, használati eszközeink és kozmetikumaink minősége. Nagyon sok időt fordítottunk rá, hogy utánanézzünk mindennek, körbejárjuk a témát és végre a dolgok mögé is lássunk. Jó érzés volt tudással a tarsolyunkban vásárolni, nem bedőlve mindenféle hóbortnak, reklámnak.

Nemrég találkoztam a Tudatos Vásárlók Egyesületével, akikről azt gondolom, hogy hatalmas segítséget nyújtanak abban, miként légy körültekintő fogyasztó. Fő profiljuk a hazai üzletekben, drogériákban, bioboltokban, gyógyszertárakban kapható termékek bevizsgálása, aminek eredményét a honlapjukon tüntetik fel.

Legutóbb a posikrémeket és a fürdetőket tesztelték. Elég érdekes eredményeket kaptak. Azt hinnénk, hogy a legdrágább (reklámokban szereplő) termékek a legjobbak, de legtöbbször azokban a legmagasabb az allergének és a káros anyagok száma. Figyelemebe veszik, hogy az összetevők ökologiai gazdaságból származnak-e, rendelkeznek (Vegan) állatvédelmi védjeggyel. Kedvezően értékelik, ha a termék fenntarthatósági , fogyasztóvédelmi minősítése van. Kiemelik, amennyiben kerülendő összetevőket is találunk benne, mint például: kőolajszármazék, tartósítószer, illatanyag, emulgeáló szerek. Részletesen ismertetik egy leírás keretein belül, miként vizsgálják be a termékeket és ennek függvényében az összes listázásra kerül. Itt fontos kiemelnem, hogy nincsen egyik márkával sem kapcsolatuk, sem együttműködésük. Saját vagy pályázati pénzből szerzik be a termékeket, amit laboratóriumban vagy termék címke alapján vizsgálnak.

Gondolnád, hogy a babapopsikrém minőségi teszt listáján  utolsó helyén a Sudocrem áll, míg az első helyet a DM sajátmárkás babylove Pelenkakiütés elleni krém kapta? Érdemes megnézned az általatok használt krém milyen besorolást kapott, így gondosan dönthetsz arról továbbra is szívesen használod az adott krémet.

Szintén nagyon érdekes a babafürdető tesztelés eredménye, miszerint az utolsó három helyen a Ziaja hipoallergén tüsfürdő, Neogranormon baba fürdető és a Johnson’s Baby hidratáló fürdetők állnak. Legjobb minősítést A Naobay és Babylove kapták. Vegan állatvédelmi védjeggyel CSAK 9 db babafürdető rendelkezik, amit a magyarorszagi üzletekben árulnak!

Mindezek mellett olvashatsz az E-számokról, háztartási vegyszerekről, környezetbarát termékekről, csomagolásmentes vásárlásról és még nagyon sok érdekes témáról. Szívből ajánlom böngészésre a tudatosvasarlo.hu -t.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.