Élet & stílus

Szívből segíteni menő!

 

El sem tudjuk képzelni, milyen szerencsés helyzetben vagyunk, mert van meleg otthonunk, étel az asztalunkon, szép ruháink, ceruzáink, játékaink. Van munkahelyünk, főiskolákat végeztünk el, a gyerekeink jó iskolába és óvodába járhatnak. Nyáron pihenni megyünk a Balatonhoz, a gyerekek táborokba utazhatnak. Szeretettel figyelünk egymásra, támogató, meleg családi burkot élvezhetünk. Nagy ajándék a sorstól, hogy ilyen körülmények között élhetünk. Sajnos ez nem adatik meg mindenkinek…

Sok nehéz sorsú gyermek él, akiknek napi betevő, meleg ruha sem jut mindig. Mélyszegénységben, esetleg bántalmazva, krízishelyzetekben nőnek fel. Sok esetben nem tudnak kihez fordulni a problémáikkal, nincsenek barátaik, sem olyan felnőttek, akik komolyan vennék őket. A tanulásban lemaradnak, ha egyáltalán eljutnak az iskolába. Végletekig szívfacsaró élethelyzetek vannak, amikben pici és nagyobbacska gyermekek élik mindennapjaikat.

Problémának érzem azt is, hogy mi magunk sem tudjuk miként segíthetnénk nekik. Pedig az országban számos alapítvány és szervezet dolgozik azon, hogy minél több rászoruló gyermeket tudjanak jobb körülmények között.

Már hatodik éve minden tavasszal figyelemfelhívó és adománygyűjtő kampányt hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet.

Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a bajbajutottakat és nélkülözőket. A Segélyszervezet a nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a nemzetközi közösség részeként.

‘A Felhőtlen gyermekkor ‘ országos összefogás, majd 2000 rászoruló gyermek felzárkózását segíti. Fontos kiemelni, hogy nem egyszeri felkarolásról van szó, hanem rendszeres fejlesztő, közösségi foglalkozásaival szeretné mindezt elérni a segélyszervezet. Nyári táborokat is szerveznek ezekből az adományokból, ahol traumák feldolgozására, gondtalan szabadidő megtapasztalására és intenzív fejlesztésre helyezik a hangsúlyt.

Az adományaink nélkül nem valósulhatnának meg ezek a nagyszerű kezdeményezések, ezért arra bíztatlak titeket, hogy segítsük a kezdeményezést. A 1353-as adományvonal tárcsázásával június végéig, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni a rászoruló gyermekekért végzett munkát. A Tesco több éve a szervezet partnereként kapcsolódik be aktívan az adománygyűjtésbe. Náluk, az áruházak pénztárainál kapható adománykuponok megvásárlásával tudunk adakozni, amit az áruházlánc teljes egészében átad a Segélyszervezet számára. Az adománykuponok a híváshoz hasonlóan 250 forintba kerülnek, és június másodikáig lehet megvásárolni a kasszáknál. Segítséget jelent az is, ha megosztjátok ezt a lehetőséget, hogy minél több emberhez eljusson ez a nagyszerű, példamutató kampány.

1 Comment

  1. Pingback: Szívből segíteni menő - újabb blogger támogatja a Felhőtlen gyermekkor kampányt - Éntescóm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.